Sberbank mění sídlo centrály – z Pankráce se stěhuje do nově vzniklé Waltrovky

03.02.2016

Praha, 1. února 2016 – Sberbank si pro sídlo své nové centrály vybrala administrativní budovu Aviatica v oživlém areálu Waltrovky, který vznikl na místě bývalé továrny Walter proslulé výrobou automobilů a leteckých motorů. Nová centrála zaměstnancům banky zajistí vysoký pracovní komfort a spojí týmy banky do jednoho prostoru.

Tři stovky zaměstnanců centrály Sberbank změní od února pracoviště z pražské Pankráce a Lazarské do Jinonic v Praze 5. V souladu s nejnovějšími trendy se banka rozhodla pro vnitřní dispozici formou moderního modulárního řešení, které propojí všechny členy pracovních týmů a zároveň poskytne dostatek klidu pro práci. Součástí jsou
i relaxační zóny, včetně prostorné terasy. Nová budova Aviatica nabízí také vysoký komfort pro setkání s firemními klienty.

Provoz nových prostor Sberbank, které zaujímají v budově plochu 5 000 m2, je také velmi šetrný k životnímu prostředí a plně tak zapadá do ekologických aktivit banky v České republice.

Během postupného rozšiřovaní banky jsme před dvěma lety začali hledat pro centrálu nové prostory, které zaručí všem zaměstnancům vysoký standard pro práci, motivující pracovní prostředí a podpoří korporátní kulturu banky. Aviatica, která zvítězila mezi více než dvaceti zvažovanými kancelářskými objekty, naše představy plně splňuje,“ uvedl Vladimír Šolc, generální ředitel.

Při vyhledávání nových prostor byla Sberbank zastupována realitní poradenskou společností JLL. „Aviatica je nadčasový projekt, který výrazně pomohl proměnit zanedbanou lokalitu Prahy 5 a vytvořit zde novou moderní čtvrť. Po pečlivém zvážení všech možností si tak banka zvolila projekt, který naplňuje všechna stanovená kritéria a vytváří pro její zaměstnance příjemné pracovní prostředí,“ uzavírá Marta Kadlecová, associate director oddělení zastupování nájemců společnosti JLL.

Pobočka Sberbank na Pankráci, která představuje jednu z nejnavštěvovanějších poboček Sberbank, zůstává zachována v celém spektru nabízených služeb, stejně jako pobočka na Lazarské.